EFZG Tips & Tricks

Top 3 BESPLATNE aplikacije za učenje matematike


Lara Pastuović
07/01/2022
Vrijeme čitanja: 3 min

Long story short 

  • Učenje matematike jako često zna biti teško i zamorno, a da ne pričamo o tome koliko se vremena izgubi u provjeri postupka.
  • Saznaj koje će ti tri aplikacije u tome pomoći!

Koliko si vremena do sad potrošio da bi saznao rješenje nekog zadatka ili da bi u svom postupku našao grešku? Donosimo ti 3 BESPLATNE aplikacije koje step-by-step rješavaju svaki zadatak. Nema toga što one ne mogu riješiti, bilo da se radi o matricama, funkcijama ili nečem trećem!

Matrix Reshish

Rješavanje matrica nerijetko je mukotrpan i dugotrajan posao. Ako još u hrpi koraka treba pronaći i grešku, onda svaka volja za učenjem prestaje. Matrix Reshish je web aplikacija koja rješava sve vrste zadataka s matricama, od računskih operacija, preko Gauss -Jordanove metode do inverza, ukratko sve što možeš zamisliti. Na tebi je samo da odabereš format matrice i uneseš sve njezine elemente. Za tren oka dobivaš step-by-step postupak rješavanja. 

Evo kako to konkretno izgleda:

📱Aplikaciju možeš pronaći na linku!

PhotoMath

Hrvatska  mobilna aplikacija  koju je u manje od pet godina skinulo više od 200 milijuna korisnika širom svijeta. Njome se mjesečno riješi više od milijardu matematičkih zadataka, a još uvijek je BESPLATNA. Photomath koristi kameru na smartphone-u ili tabletu za skeniranje i prepoznavanje matematičkog problema. Kada se problem prepozna, aplikacija će prikazati korake rješavanja, a ponekad i različite metode ili više pristupa, kako bi se skenirani problem objasnio korak po korak i naučio korisnika ispravnom postupku. 

📱Aplikaciju  za Android možeš skinuti na linku  i za iOS na linku.

GeoGebra

Web i mobilna aplikacija za rješavanje različitih matematičkih problema. Ona povezuje područja interaktivne geometrije, algebre, tabličnih proračuna, statistike, analize i crtanja grafova. Detalje možeš pronaći na njihovoj službenoj stranici. Ukratko, ova aplikacija bit će ti najkorisnija ako brzinski trebaš graf funkcije, njezine asimptote i tome slično. Vrlo je jednostavna i brza za korištenje, a uvelike će ti olakšati savladavanje funkcija koje znaju biti dosta zeznute. 


📱Skini aplikaciju za Android na linku i za IOS na linku.

Učenje matematike ne mora nužno biti i mučenje. Skini aplikacije i olakšaj si život!

Ako bi ti dobro došao i neki savjet kako učiti matematičke kolegije baci pogled na blog u kojemu smo već o tome pisali. Nadamo se da smo ti s ovim savjetima olakšali u učenju. Zatreba li ti pomoć, upiši  instrukcije! 🤓









Povezani postovi

4 savjeta kako izbjeći distrakcije i postati produktivniji u poslovanju

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Makroekonomija 101

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Sve što trebaš znati o izvanrednom ispitnom roku

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA



Komentari