Kolegiji Upravljanje marketingom

Banner

Opis

Materijali

Komentari

InfoOvaj kolegij pružit će ti potrebna znanja (i teorijska i praktična) vezana za upoznavanje provođenja marketinških aktivnosti, razumijevanje marketinških koncepata u specifičnim kontekstima te primjenu marketinških koncepata u praksi.

Kako bismo ti olakšali, pripremili smo sve što je potrebno za uspješno polaganje ovog ispita. Pročitaj naše savjete i baci pogled na naše skripte.

Kako učiti upravljanje marketingom?

Obvezna literatura.

Kotler P., Keller, K. L: Upravljanje marketingom – 12 izdanje, MATE, Zagreb, 2007., poglavlja: 1, 2, 5, 9, 10 – dio Razvoj i komuniciranje strategije pozicioniranja marke, 11, 22 i dodatak A1

Previšić, J., Ozretid Došen, Đ. (ur.): Marketing, Adverta, Zagreb, 2004., poglavlja: 16, 17, 20, 21 obnovljeni separat poglavlja 19

Prezentacije. Isprintaj ih i nadopuni ih s onim što je naglašeno na predavanjima. Prezentacije bi mogle biti dovoljne za kolokvije, ali ne i za ispit.

Skripta. Dolje možeš pronaći neke od najpoznatijih skripti.

Kako izgleda ispit i kolokvij iz upravljanja marketingom?

Ispit/kolokvij. Ispiti i kolokviji su unificirani na razini katedre, a sastoje se od pet esejskih pitanja. Pitanja su konkretna i uvijek je potrebno dodatno obrazložiti svako pitanje s primjerom iz prakse koji je obrađivan u sklopu seminarske nastave. Na seminarskoj nastavi obrađuje se mnogo primjera iz prakse pa su dolasci na seminare neophodni ako želiš bez previše problema položiti ovaj kolegij.

Način ispitivanja/ocjenjivanja. Postoje dodatni bodovi koje možeš ostvariti u sklopu projektnog zadatka kojeg radite u timovima. Svi ti bodovi na kraju čine konačnu ocjenu, a potrebno je prikupiti minimum od 51 boda za pozitivnu ocjenu od ukupno 100 bodova. Projekt nosi 20% ocjene, aktivnost na nastavi 10%, a ostatak, odnosno 70%, nosi pismeni ispit, tj. kolokviji.

Uvjet za izlazak na kolokvij i potpis. Moraš ostvariti minimum od sedam dolazaka na predavanja i seminarsku nastavu kako bi ostvario pravo na potpis i izlazak na kolokvij.


Štreber Rajko

Dobro iskoristi ovaj četvrtak, ako misliš za vikend tulumariti. Ajde, skini tu skriptu i kreni učiti. Ako zapneš s onim težim ispitima, pogledaj naše instrukcije.


UM65
Skripta po poglavljima iz knjige
Skripta  |  18/05/2024  |  65 stranica
0
0


Nemamo ono što si tražiš? Javi nam što ti treba ili nam pošalji skriptu koju nemamo.

ECTS:
6
Semestar:
8
Preduvjet:
marketing
Kolokvij:
DA
Usmeni:
NE
Projekt:
DA

Povezani postovi