Kolegiji Upravljačko računovodstvo

Banner

Opis

Materijali

Komentari

InfoUpravljačko računovodstvo je doista zanimljiv kolegij. Suština je u informiranju menadžmenta kreiranjem internih izvještaja koji služe za planiranje i kontrolu troškova, te ocjenu izvršenja poslovnih aktivnosti.

Mi smo ti pripremili sve što ti treba za uspješno polaganje ovog ispita. Pročitaj naše savjete i baci pogled na naše skripte.

Kako učiti upravljačko računovodstvo?

Obvezna literatura. Skupina autora: Upravljačko računovodstvo, Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika, Zagreb, 2011.

Prezentacije. Isprintaj prezentacije i zabilježi stvari na koje profesori stavljaju naglasak, jer se upravo takva pitanja pojavljuju na kolokvijima/ispitu.

Skripta. Dolje možeš pronaći neke od najpoznatijih skripti.

Kako položiti upravljačko računovodstvo?

Ispit/kolokvij. Kolokviji i pismeni dio ispita sastoji se od teorijskog dijela (koji uključuje nadopunjavanja i pitalice) i zadataka. Ispit se piše 90 minuta, no moraš si ostaviti dovoljno vremena za pažljivo prenošenje točnih odgovora u obrazac za rješenja.

  • 1.kolokvij. Prvi kolokvij obuhvaća interno izvještavanje, model točke pokrića, donošenje odluka na temelju relevantnih informacija, raspored OTP-a na nositelje, procesni obračun troškova, obračun troškova proizvodnje po radnom nalogu i raspored povezanih i sporednih troškova.
  • 2.kolokvij. Drugi kolokvij počinje od gradiva vezanog uz ABC metodu, zatim slijede standardni troškovi, izrada poslovnog plana, fleksibilnog plana, te novčanog proračuna.

Uvjeti za prolaz. Za ostvarivanje pozitivne ocjene potrebno je ostvariti minimalno 60% bodova iz teorijskog dijela i minimalno 60% bodova iz zadataka.


Štreber Rajko

Trenutno još tražimo materijale za ovaj kolegij 🧐. Budi i ti EFZG heroj, pa nam pošalji ako imaš nešto korisno.


ECTS:
6
Semestar:
9
Preduvjet:
Računovodstvo
Kolokvij:
DA
Usmeni:
NE
Projekt:
NE

Povezani postovi