Kolegiji Poduzetništvo

Banner

Opis

Materijali

Komentari

InfoOvo nije težak kolegij, pa ti ne bi trebao stvarati problem. Tu ćeš steći korisna znanja koja su primjenjiva u poslovnom svijetu, kao što je, na primjer, izrada poslovnog plana.

Kako bismo ti olakšali, pripremili smo sve što je potrebno za uspješno polaganje ovog ispita. Pročitaj naše savjete i baci pogled na naše skripte.

Kako učiti poduzetništvo?

Obvezna literatura.

  • Kolaković, M.: Poduzetništvo u ekonomiji znanja, Sinergija, Zagreb, 2006.
  • Škrtić, M., Mikić, M.: Poduzetništvo, Sinergija, Zagreb, 2011.

Prezentacije. Isprintaj ih i nadopuni ih s onim što je naglašeno na predavanjima. Prezentacije bi mogle biti dovoljne za kolokvije, ali ne i za ispit.

Skripta. Dolje možeš pronaći neke od najpoznatijih skripti.

Kako izgleda ispit i kolokvij iz poduzetništva?

Ispit. Ispit se sastoji od 40 pitanja, od kojih svako pitanje nosi 1 bod. 30 pitanja je u formi pitalica, sa 4 ponuđena rješenja od kojih je samo jedno točno, a 10 pitanja je na nadopunjavanje bez ponuđenih mogućih rješenja.

Za prolaz na ispitu potrebno je ostvariti minimalno 24 boda. 80% ocjene čine bodovi na ispitu, a 20% poslovni plan.

Kolokvij. Kako bi se položio ispit putem kolokvija potrebno je minimalno ostvariti 35 bodova iz oba kolokvija. Ocjene putem kolokvija dodjeljuju se prema najboljem ostvarenom rezultatu na godini (zaokružen na cijeli broj).

Seminarska nastava. U sklopu seminarske nastave studenti izrađuju poslovni plan (max 10 bodova), analiziraju poslovni slučaj (max 10 bodova), te ispunjavaju zadatke vezane uz gradivo (max 10 bodova). Najčešće se radi u timovima od 3 do 4 studenta. Ovaj dio može ti donijeti ukupno 30 bodova, pa se isplati potruditi malo više oko izrade navedenih zadataka. Studenti imaju pravo izostati 3 puta sa seminarske nastave, a oni koji izostanu više od 3 puta gube pravo na ostvarenje bodova iz seminara.

Uvjet za izlazak na kolokvij ili ispit i potpis. Preduvjet za pristupanje kolokviju je maksimalno 3 izostanka sa seminarske nastave. Preduvjet za pristupanje pismenom ispitu je predan samostalno izrađen poslovni plan (poslovni plan predaje se na prvom ispitnom roku kojem se pristupa).


Štreber Rajko

Dobro iskoristi ovaj četvrtak, ako misliš za vikend tulumariti. Ajde, skini tu skriptu i kreni učiti. Ako zapneš s onim težim ispitima, pogledaj naše instrukcije.


80 pitalica
Odgovorena abcd pitanja
Skripta  |  18/05/2024  |  16 stranica
0
0
Skripta "Kolaković"
Teorija
Skripta  |  18/05/2024  |  54 stranica
0
0
Velika skripta
Teorija
Skripta  |  18/05/2024  |  78 stranica
0
0


Nemamo ono što si tražiš? Javi nam što ti treba ili nam pošalji skriptu koju nemamo.

ECTS:
6
Semestar:
6
Preduvjet:
NE
Kolokvij:
DA
Usmeni:
NE
Projekt:
DA

Povezani postovi