Kolegiji Informatika

Banner

Opis

Materijali

Komentari

InfoInformatika ti ne bi smjela zadavati pretjerano muke na faksu. Morat ćeš se samo malo aktivirati oko zadatka na računalu, ali nije ništa teško.

Mi smo ti pripremili sve što ti treba za uspješno polaganje ovog ispita. Pročitaj naše savjete i baci pogled na naše skripte.

Kako učiti informatiku?

Obvezna literatura. Obvezna literatura za informatiku je knjiga Poslovna informatika i iz nje se sastavljaju pitanja za ispit.

Prezentacije. Dobro je učiti i po prezentacijama profesora kod kojeg slušate predavanja. Vrlo su koriste bilješke s predavanja jer mnogi profesori u tim prezentacijama naglašavaju najbitnije pojmove na koje se stavlja naglasak i u ispitu. Predavanja još malo proširite gradivom iz knjige (koja nije velika :)) i prolaz je zagarantiran.

Skripta. Dolje možeš pronaći neke od najpoznatijih skripti.

Kako izgleda ispit/kolokvij iz informatike?

Test na računalu. Polaganje ispita iz Informatike obuhvaća test na računalima i pisani dio ispita. Test na računalima morate položiti jer je on preduvjet za izlazak na pisani dio ispita i on se unosi u indeks.

Različiti ispiti kod različitih profesora. Koncept ispita/kolokvija iz informatike varira od profesora do profesora. Profesor Srića sastavlja svoje ispite samo u obliku esejskih pitanja, dok neki profesori imaju kombinaciju zaokružilica i pitanja na nadopunjavanje. Kod profesora Varge imat ćete samo zaokružilice.

Na ispitu više gradiva nego na kolokvijima zajedno. Ako izlazite na ispit, morat ćete naučiti malo više gradiva nego što se traži na kolokvijima. Bez brige, ne radi se o velikoj razlici.

2 Kolokvija. Imate mogućnost polaganja i putem dva kolokvija za vrijeme trajanja nastave. Uvjet za izlazak na kolokvije je kontinuirano praćenje nastave, a to se odnosi na dolaske na vježbe. Imate pravo samo jednog izostanka sa seminarske nastave, dok dolasci na predavanja uglavnom nisu obavezni.


Štreber Rajko

Ako si planirao krenuti učiti od ponedjeljka, kasniš dva dana... Ajde, skini tu skriptu i kreni učiti. Ako zapneš s onim težim ispitima, pogledaj naše instrukcije.


Informatika u poslovanju
Odgovori na pitanja iz skripte
Skripta  |  18/05/2024  |  38 stranica
0
0
Pitanja i odgovori
156 pitanja
Skripta  |  18/05/2024  |  37 stranica
0
0


Nemamo ono što si tražiš? Javi nam što ti treba ili nam pošalji skriptu koju nemamo.

ECTS:
6
Semestar:
1
Preduvjet:
Test na računalu
Kolokvij:
DA
Usmeni:
NE
Projekt:
NE

Povezani postovi