EFZG Tips & Tricks

Zašto SVI uče matematiku po Štreberajevoj radnoj bilježnici?


Lara Pastuović
11/12/2021
Vrijeme čitanja: 3 min

Long story short

  • Štreberaj ima super skriptu - radnu bilježnicu iz matematike.
  • Saznaj gdje i kako ju nabaviti

Dosta ti je dosadnih skripti i bubanja teorije napamet? Štreberaj ti donosi prvu skriptu - radnu bilježnicu uz koju ti učenje matematike sigurno neće biti dosadno. Skripta je napisana tako da ti dok učiš moraš aktivno sudjelovati u ispunjavanju radne bilježnice, rješavanju zadataka, crtanju skica, prepisivanju definicija. Zapamti, tako naučeno gradivo je najkvalitetnije i sigurno ti neće lako ispariti iz glave do ispita! 💪😁

Kako je radna bilježnica strukturirana?

Gradivo: 

Skripta je podijeljena je u pet cjelina: Matrice, Funkcija jedne varijable, Funkcija više varijabli, Integrali i Financijska matematika. 

Struktura:

  • Pitanja i odgovori
  • Objašnjenja jednostavnim jezikom 
  • Zadatak za ponavljanje

Radna bilježnica napisana je u formi pitanja i odgovora. To su pitanja koja često dolaze na ispitu kod svih profesora i onda slijede odgovori, upravo onakvi kakvi su u knjizi i kakvi tebi trebaju za ispit.

Odgovori iz knjige često budu jako složeni i dosta stručno matematički napisani, naša edukatorica ti je nakon svakog odgovora napisala i objašnjenje koje se nalazi u žutom okviru. Uz objašnjenje ćeš lakše shvatiti što je pisac htio reći u definiciji i s razumijevanjem ćeš ju moći naučiti. I za kraj, da vidiš je li ti definicija stvarno sjela i razumiješ li je slijedi zadatak na kojem moraš primijeniti naučeno. 

Evo primjera!



Koliko ti vremena treba za kvalitetno učenje?

Bilo bi idealno kada bi nakon svakog sata na faksu prošao to gradivo koje ste radili i u radnoj bilježnici. Ali budimo realni, rijetki su takvi koji se savjesno i redovito drže rasporeda učenja. 

45 sati učenja

Optimalno vrijeme koje ti je potrebno za kvalitetno proći cijelu skriptu je 2 tjedna redovitog rada. Kad kažem redovitog, tu mislim minimalno 3 sata dnevno, ali bez surfanja po mobitelu ili ispijanja kave! 🙈 Dobro se organiziraj, jer to ti je pola posla.


Kako doći do radne bilježnice?

Skriptu možeš pronaći i potpuno BESPLATNO skinuti OVDJE u odjeljku materijali. Inače, ako nisi znao, na webu  se nalaze i mnoge druge skripte za ostale kolegije. Pročekiraj malo stranicu i nađi sve potrebne materijale!! 

Nije ta matematika toliko strašna koliko se čini! Sad kad znaš gdje i kako, trk po radnu bilježnicu i bacaj se na posao. Ako ipak negdje zapneš i treba ti pomoć ili savjet obrati nam se ili upiši instrukcije









Povezani postovi

7 STVARI KOJE MORAŠ ZNATI AKO SI UPISAO EFZG

Smart Study | 4 MIN ČITANJA

Zbog čega studenti padaju Poslovne financije

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

[ToolDay] Testna kartica

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA



Komentari