Smart Study

Ljetni semestar: Kada krenuti učiti?


David Rey Hudeček
07/03/2023
Vrijeme čitanja: 4 min

SAŽETAK 📃

Evo nas ponovno, idemo u nove radne pobjede. Pred tobom su izazovi ljetnog semestra s novim kolegijima i ciljevima. Želimo ti da razvališ i ovaj semestar. Stoga je vrijeme za novi plan učenja  📚 sa što boljim time managementom

Štreberaj ekipa ti je pripremila kratki prikaz svih bitnih datuma i svega na što trebaš pripaziti da budeš pravi super Štreber. 🤓



1. IZVANREDNI ROK 

📅 Izvanredni rok će se ove godine održati od 01.-15.04.2023. 

Za izvanredni rok ti je potrebno jednako pripreme kao i za “običan” ispitni rok. Za ispit si uvijek računaj minimalno 4 tjedna (samostalne) pripreme (za većinu kolegija, osim matiše, osnova i makroekonomije). To znači svakodnevno učenje po cca 5h dnevno. Za izvanredni rok se kreni pripremati 07.03.

Instrukcije za Izvanredni rok. U tijeku su prijave za instrukcije za izvanredni rok. Instrukcije u Štreberaju kreću 3-4 tjedna prije ispita te se u pravilu održavaju 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija pogledaj ovdje.


2. PRVI I DRUGI KOLOKVIJ

Za kolokvije ti je (uz pretpostavku da pratiš na predavanjima i seminarima 🙃) potrebno 2 tjedna učenja. 

Prvi kolokvij. 

📅 Datumi prvih kolokvija: 20. - 30.04.2023.

📚 Učenje: oko 10.04., cca 4h dnevno (uz pretpostavku da si bio/la na svim predavanjima i seminarima)

Instrukcije za prvi kolokvij. Prijave za instrukcije za prvi kolokvij u Štreberaju su otvorene. Instrukcije startaju 2 tjedna prije kolokvija i održavaju se 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija za prvi kolokvij pogledaj ovdje.

Drugi kolokvij. 

📅 Datumi drugih kolokvija: kraj 5. mjeseca - početak 6. mjeseca.

📚 Učenje: oko 15.05., cca 4h dnevno (uz pretpostavku da si bio/la na svim predavanjima i seminarima)

Instrukcije za drugi kolokvij. Prijave za instrukcije za druge kolokvije će također uskoro biti dostupne i otvorene na našem webu, a najkasnije nakon 1. kolokvija. Instrukcije startaju 2 tjedna prije kolokvija i održavaju se 3x tjedno po 2h ili 3h. 


3. LJETNI ISPITNI ROKOVI

Oko ljetnih rokova najčešće bude ludnica jer se od tebe očekuje da se paralelno pripremaš za ispite i za druge kolokvije. Bez brige, uz dobru organizaciju proći će ti i to razdoblje uz minimalan stres. 

Prvi ljetni ispitni rok. 

📅 Datumi prvog ispitnog roka: 12.-30.06.2023.

📚 Učenje: 15.05., cca 5h dnevno

Instrukcije za prvi ljetni rok. Otvorili smo prijave za ljetne rokove u Štreberaju. Sve grupe startaju sa pripremama cca 4 tjedna prije ispita. Instrukcije se održavaju 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija za prvi ljetni rok pogledaj ovdje.

Drugi ljetni ispitni rok. 

📅 Datumi prvog ispitnog roka: 01.-08.07.2023.

📚 Učenje: 06.06., cca 5h dnevno

Instrukcije za drugi ljetni rok. Otvorili smo prijave za ljetne rokove u Štreberaju. Sve grupe startaju sa pripremama otprilike 4 tjedna prije ispita. Instrukcije se održavaju 3x tjedno po 2h ili 3h. Datume početka instrukcija za drugi ljetni rok pogledaj ovdje.

 









Povezani postovi

RJEŠAVAMO PRIMJER ISPITA IZ POSLOVNE STATISTIKE [video]

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Kada početi učiti za jesenski ispitni rok?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Kada početi učiti za ljetni ispitni rok?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA



Komentari