EFZG Tips & Tricks

Kako organizirati vrijeme na kolokviju iz Poslovnih financija


David Rey Hudeček
31/10/2020
Vrijeme čitanja: 3 min



🕖 Vjeruj mi, od presudne važnosti za prolaz kolokvija iz Poslovnih financija je organizacija vremena na kolokviju!


✍️ Zadaci (50 minuta)

Odmah se "baci" na rješavanje zadataka. Tu te nema što iznenaditi. Samo budi koncentriran i što riješiš u 50 minuta, to je to! Ako ostane vremena, vratit ćeš se na ono što nisi znao ili što ti je ostalo.

📜 Teorija (20 minuta)

Idućih 20-ak minuta ti mora biti  rezervirano za teoriju. Ako si se kvalitetno pripremio i dobro proučio Štreberaj materijale, pola minute po pitalici bi ti trebalo biti dovoljno. Ako ne znaš odgovor na neku pitalicu, nemoj gubiti vrijeme, preskoči ju. Fokusiraj se na ono u što si siguran pa se kasnije vrati na popunjavanje rupa.

✏️ Popunjavanje rupa (10 minuta)

Ostatak vremena si rasporedi po potrebi, za ostatak zadataka ili provjeru. Vrati se na zadatke ili pitalice u koje nisi bio siguran i probaj ih riješiti. Sada je trenutak da popuniš rupe i pokušaš navući još koji bod. ;) 


Popunjavanje obrasca (10 minuta)

Posljednjih cca 1o min ostavi za popunjavanje obrasca s odgovorima. Ovo je jako bitno, nemoj si ostaviti premalo vremena jer ti se na taj način može potkrasti koja greška kod prepisivanja. Nemoj da te ovo košta ocjene! 


✌️ Ovaj način raspoređivanja vremena je koristan radi kriterija koje trebaš zadovoljiti za prolaz. Najčešće se događa da se studenti ufuraju u zadatke toliko da zaborave na vrijeme, a vrijeme koje je preostalo ne bude dovoljno za sigurnih 50% iz teorije.


Sretno ti na kolokviju! Ako ti je vrijeme najmanji problem iz poslovnih - Upiši instrukcije u Štreberaju. 😉 




UPIŠI INSTRUKCIJE










Povezani postovi

Što radi Community manager?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

10 filmova koje mora pogledati svaki ekonomist

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Dokle će cijene divljati: što uzrokuje inflaciju?

SUPER ŠTREBER | 4 MIN ČITANJA



Komentari