EFZG Tips & Tricks

Kako izgleda online nastava na EFZGu?


David Rey Hudeček
17/09/2020
Vrijeme čitanja: 3 min

Da, razumijemo u potpunosti kako se osjećaš. Napokon dočekaš da ti počne faks, da upoznaš nove frendove, kolege, profesore… A ono, faks online! 😷

Da budem iskren, nemam baš previše riječi utjehe za tebe. 🤷 Ali nisi jedina osoba koja je u istom 💩 i svi se nadamo da će idući semestar biti bolje pa ćemo opet svi skupa piti kavu u Urbanu i gubiti živce što moramo na faks u 8 ujutro. 😁 Do tada, evo što možeš očekivati od online nastave na EFZGu!

Kako izgleda online predavanje

Nažalost, ne postoji jedinstven odgovor na ovo pitanje. 😏 Sve ti ovisi od profesora. U svakom slučaju, čeka te dosta druženja sa Google Meetsom, Google učionicama i prezentacijama.

Tipovi online predavanja

Kada pogledamo prošli semestar, online predavanja na EFZGu možemo podijeliti na 2 tipa.

1. Google Meets predavanja. 💻 Neka ćeš predavanja sigurno imati preko Google Meetsa ili neke slične platforme. Ovdje nema neke prevelike razlike između online predavanja i predavanja uživo. Profesor će ti vjerojatno upaliti svoju prezentaciju i držati normalno predavanje - samo online. 

Ti ne moraš paliti kameru, možeš se javiti u svakom trenutku sa nekim pitanjem ili odgovorom 🤓 - više manje klasično predavanje, samo što ga možeš pratiti u pidžami. 🩲 

2. Prezentacije-predavanje. 🖨️ Iz nekih kolegija profesora nećeš ni čuti ni vidjeti 🔇, sjetiti ćeš ga se jednom tjedno kada objavi neku prezentaciju sa gradivom koje bi obrađivali da je predavanje uživo. Ali, gle, nije ti ni to tako strašno!
Kako smo saznali od studenata, to su većinom kolegiji koji nisu previše zahtjevni, tipa nema zadataka ili grafova - čista teorija.

Problem je što će prezentacija vjerojatno biti puno 😟 i nećeš više znati što je bitno, a što nebitno za naučiti. Zato ti preporučamo da sve materijale za učenje nabaviš ovdje (besplatno je💸 i provjereno✔️)! 


Gle, sigurni smo da ti nije svejedno i da je cijela ova situacija baš, baš bezveze. 👎 Online studiranje ima svoje prednosti - nećeš se tiskati po busevima i tramvajima, nećeš imati rupe od 4 sata između predavanja niti putovati na faks zbog sat i pol seminara - ALI ima i svojih nedostataka. Njih nećemo nabrajati jer se želimo fokusirati samo na dobre stvari! 🙃 

U svakom slučaju, nemaš se što bojati prve godine, makar ona bila online. Čim negdje zapne, dođi na online instrukcije u Štreberaj! I prva godina biti će ti mačji kašalj. 😷💪


Ako imaš bilo kakvih pitanja ili trebaš neki savjet, slobodno nam se javi! Riješit ćemo! 🦸‍♂️









Povezani postovi

Zbogom Volkswagen?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Primaš lovu, a ne radiš - Može li bolje?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

[Poslovni modeli] Zašto su važni kanali distribucije?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA



Komentari