EFZG Tips & Tricks

Imaš poslovnu ideju? Jesi li čuo za "Plavi ured"?


Tomislav Krišto
21/11/2017
Vrijeme čitanja: 3 min

Što je Plavi ured?

Imaš poslovnu ideju?  Ali nisi siguran kako se pokreće i vodi vlastiti posao? Plavi ured je pravo mjesto za tebe. Plavi ured prvi je poduzetnički centar u Zagrebu.  Radi u sklopu Razvojne agencije Zagreb, a otvoren je 2015. godine. Aktivnosti kojima se Plavi ured bavi su edukacije, savjetovanja, programi potpora te promicanje poduzetničke kulture. Sve na jednom mjestu. I to besplatno! Da ne duljimo s uvodom, ako imaš poduzetničke ambicije, Plavi ured sigurno ima nešto za tebe.

Što mi radimo u Plavom uredu?

Zanimljivo i korisno! Plavi tim uza svoj interni tim stručnjaka dovodi i puno kvalitetnih vanjskih predavača od kojih možeš dobiti masu korisnih savjeta. Glavna prednost Plavog ureda je ta što su predavanja osmišljena tako da su direktno primjenjiva na poslovanje, kako za postojeće, tako i za novopečene poduzetnike. I mi smo dio priče! Pod dio vanjskih suradnika Plavog ureda spadamo i mi (Tomislav Krišto & David Rey Hudeček), a naš je doprinos u edukativnom dijelu, odnosno kroz održavanje specijalističkih seminara za potencijalne poduzetnike, poduzetnike početnike i postojeće poduzetnike.

Business Model Canvas 

Tomislav Krišto dvije je godine dio Plavog tima, a njegov specijalistički seminar Business Model Canvas pomaže polaznicima razviti i unaprijediti ideje kroz platno poslovnog modela. Platno poslovnog modela jedan je od alata koji pomaže u razradi poslovnih ideja, a fokus seminara je na potencijalnim kupcima i metodama koji nam pomažu otkriti koje su to aktivnosti koje naši potencijalni kupci žele obaviti, što ih sprečava u obavljaju tih aktivnosti i koje dobrobiti žele ishoditi nakon što obave svoje aktivnosti. Kreativna radionica. Predavanje je osmišljeno kao kreativna radionica u kojoj sudionici kroz interakciju s Tomislavom propitkuju svoje ideje tražeći adekvatan tržišno-proizvodni sklad, odnosno tražeći dodirne točne našeg proizvoda/usluge i potreba kupaca. Design thinking - vizualiziraj svoju ideju. U sklopu seminara sudionici se susreću s novom metodologijom rješavanja poslovnih problema,  Design Thinking, čije su determinante orijentacija kupcu, orijentacija učenju, vizualizacija i divergentan način razmišljanja. Sudionici uče kako pristupiti novoj ideji, koja pitanja postaviti, te kako vizualizirati cijelu ideju na platnu poslovnog modela. Nadalje, ispitanici također uče na koji način testirati prototip proizvoda/usluge, kako bi se zaobišle tradicionalne greške koje dovode do prevelike potrošnje sredstava i vremena za neki tip proizvoda/usluge koji možda nitko ne treba niti ne želi.

Marketinška strategija

David Rey Hudeček u godinu je dana, koliko je član Plavog tima oduševio polaznike svojim seminarom o marketinškoj strategiji za poduzetnike početnike, u kojoj polaznicima prenosi konkretna znanja, vještine i alate koji mogu svakom poduzetniku pomoći razviti dobar marketing za svoje poduzeće. Marketing za nula kuna? U sklopu seminara polaznicima se kroz teoriju i praktične primjere objašnjava kako pristupiti u formiranje strategije uz minimalna ili nikakva ulaganja. Kako je to moguće? Kroz korištenje adekvatnih besplatnih programa, alata i istraživačkih metoda koje odstupaju od tradicionalnog načina poslovanja.

Ne, marketing nije uvijek jeftin, ali to ne znači da kao početnik ne možete napraviti puno ulažući samo svoje vrijeme!

Praksa, praksa, praksa! Kroz svoja predavanja David sudionike seminara upoznaje s raznim primjerima iz prakse koji su primjenjivi na njihove poslovne ideje. Sudionicima se također praktično pokazuje kako funkcionira određeni program te koja je njegova funkcionalnost i vrijednost za poduzeće.

Želiš i ti pokrenuti svoje poduzeće?

Super. Prati nas na facebooku i saznaj kada imamo sljedeće predavanje. Kako se prijaviti? Prijave za seminare se odvijaju preko stranica Plavog ureda. PAZI! Sva mjesta se jako brzo popunjavaju, pa zato moraš biti brz na okidaču. :) Nadamo se da se vidimo na nekom predavanju









Povezani postovi

Štreberaj na TikTok-u [nagradna igra]

SUPER ŠTREBER | 1 MIN ČITANJA

Slobodni pad BDP-a Hrvatske

SUPER ŠTREBER | 3 MIN ČITANJA

[ToolDay] Intervju kartica

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA



Komentari