Smart Study

DING - Prvi studentski job app


David Rey Hudeček
15/12/2020
Vrijeme čitanja: 4 min

Napokon smo izašli s DINGom! Usred sranja s coronom, evo i jedne dobre vijesti za studente. DING je nova aplikacija za zapošljavanje studenata. Sva komunikacija ide preko poruka, nema više neodgovorenih poruka i gore su svi TOP poslovi u tvojoj struci!

Napravi i ti svoj profil na www.ding.jobs.

👨‍⚕️ Studentski poslovi u struci

Ideja DINGa je proizašla iz jednog od masu istraživanja koja radimo u Štreberaju. U jednom istraživanju smo otkrili da većina studenata završava fakultet s manje od 6 mjeseci relevantnog iskustva. Kad kažemo relevantnog, mislimo na iskustvo u struci - kužimo da si možda naučio puno na sezoni u Vodicama, ali ako studiraš financije, to se nažalost kasnije ne računa baš kao iskustvo u struci.

S druge strane, istražili smo i probleme poslodavaca. Ključni problemi koje navode su:

  • Ne možemo dosegnuti student
  • Studenti dolaze bez ikakvih praktičnih znanja
  • Kad pročitaš 100 CVeva, svaki sljedeći ti izgleda isto

Kužiš problem? Većina studenata završi faks i tek onda krene razmišljati o tome što će sa svojim životom. Nemoj i ti biti jedan od njih. Zato imamo jedan zadatak za tebe:

Tvoj zadatak: Obećaj si da ćeš po završetku faksa imati minimalno 6 mjeseci relevantnog iskustva u struci! 

Ne, ne šalimo se. Stani sekundu i razmisli! Želiš li biti u ekipi TOP 18% studenata? Da? Super, napravi onda što sam ti rekao. Pogledaj se u ogledalo i obećaj si to.

🧭 Pronađi što te zanima 

Kužimo da trenutno možda ni sam/a ne znaš što te točno zanima i što želiš raditi nakon faksa. I to je potpuno normalno. Ono što je bitno - jest da kreneš istraživati. Okušaj se. Prijavi se na neko natjecanje. Odi na praksu. Tako ćeš najbolje shvatiti što te zanima u životu. 

Ili našim riječima: DINGaj!

Fun fact: Gameri kad “level upaju” kažu da su “dingali”. Kužiš - DING = level up! 

Nije uvijek lako level-upati. Pogotovo u situaciji kad si izgubljen. Nekada ni sam nisi siguran jesi li upisao pravi fakultet. Profesori te nisu dovoljno motivirali… sve kužimo. E tu smo zato mi. Na samom početku smo mi sebi zadali jasan zadatak: 

Naš zadatak: Pomoći ćemo svakom dobrom studentu da se istakne na tržištu rada.

Za razliku od drugih aplikacija, DING ne pretpostavlja da znaš točno što želiš raditi u životu. Zato kod nas nećeš vidjeti klasičnu tražilicu poslova, nego job feed prilagođen tvojim interesima. Idemo zajedno istražiti što ti najbolje leži i koji bi posao bio najbolji za tebe. 

COVID-19 disclaimer: Ovo sve zvuči idealno u normalnom svijetu, gdje mi imamo hrpetinu studentskih poslova za ponuditi, pa biramo one koji ti najviše pašu. Ali jasno ti je da trenutno situacija nije baš najbolja. Sve je zatvoreno, pa se i slabo zapošljava. To ne znači da nemamo poslova na DINGu - dapače. Ima vrlo zanimljivih pozicija. Samo što će ti se tvoj feed možda činiti malo “prešaren”, jer će se tu naći poslova iz raznih branši.

💬 Aplikacija prilagođena studentima

Saslušali smo i jednu drugu stranu priče.  I studente i poslodavce. Poslodavci se žale da ne mogu dobiti studenta u 12 na telefon jer spava. Studenti se žale da pošalju prijavu i nikada ne dobiju odgovor. Poslodavci ne razumiju zašto studenti ne odgovaraju na mailove. Studenti ne razumiju zašto je tako teško poslati poruku na Whatsapp. Poslodavci se žale da studenti nemaju praktična znanja. Studenti se žale da nitko ne radi prakse.

Vjeruj mi da bih cijeli dan mogao pisati što smo sve čuli. 

Zato smo se odlučili ponuditi svoje rješenje. Aplikacija prilagođena samo za zapošjavanje studenata.  

Messaging. Cijela komunikacija ide kroz messaging sustav. Potičemo jasnu i transparentnu komunikaciju. Nemojte tražiti studente da vam pišu besmislena motivacijska pisma. Pitajte ih što vas zanima. Jednostavno, preko chata - kako su i navikli komunicirati.

Prakse, studentski poslovi i entry level pozicije. Nema više na jednom mjestu armirača, direktora prodaje i vozača tramvaja. Na DINGu su samo poslovi prilagođeni studentima (i onima koji su nedavno završili faks). 

Nema neodgovorenih prijava. Na DINGu svaka prijava dobiva odgovor. Svaka! Bolje odbijenica nego seen. 


Zato požuri odmah na www.ding.jobs, napravi svoj profil i kreni DINGati. 











Povezani postovi

Kako prijaviti seminarski/završni rad?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Kako brže i lakše pamtiti

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Makroekonomija 101

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA



Komentari