EFZG Tips & Tricks

7 aplikacija koje će ti pomoći da preživiš ispitne rokove!


Klara Kovačević
14/03/2024
Vrijeme čitanja: 3 min

Long story short

  • Bliže se ispitni rokovi. Rečenica koja više zvuči kao uvod u neki hororac nego uvod u blogpost.
  • Donosimo 7 aplikacija koje će spasiti tvoj index.

   For every minute spent in organizing, an hour is earned. Benjamin Franklin  


Peti mjesec lagano nam kuca na vrata, a ti još nisi počeo učiti? Stalno si govoriš: „Mah, stignem ja to.“ i nikako da zapravo sjedneš i prolistaš knjigu? A onda kad napokon sjedneš uhvati te panika zbog ogromne količine gradiva? One way or another, Štreberaj ekipa je tu da ti pomogne. Predstavljamo ti 7 aplikacija koje će ti olakšati učenje, ali i život u kobno doba ispitnih rokova.


STUDIOUS

S obzirom na to da semestar ipak još nije gotov, zasigurno i dalje imaš zadaće, zadatke i predavanja  (dolaziš na predavanja, jel da?). Ova aplikacija pomoći će ti da napraviš sve što trebaš u roku. Super je za organizaciju obaveza, od rasporeda do zadaće.

Jednom kad uneseš raspored u aplikaciju, mobitel ti se automatski utiša u vrijeme predavanja. Prilično korisno ako si jedan od onih koji zbog zvukova mobitela na predavanju profesoru postaje trn u oku.


EVERNOTE

Još jedna organizacijska aplikacija. Naravno, u nju možeš unijeti raspored, zadatke i obaveze, možeš napraviti razne „to do“ liste i tako dalje.

Ono po čemu se razlikuje od ostalih aplikacija za organizaciju jest to što u njoj možeš pohranjivati i fotke i korisne linkove web stranica na koje naletiš prilikom učenja ili ih možda profa spomene na predavanju.  Ekstra fora opcija je i ta da možeš skenirati svoje rukom pisane bilješke.


KHAN ACADEMY

Nakon svih ovih planiranja i zapisivanja – počinješ učiti. Ako zapneš na nekom gradivu ili želiš saznati više o nekoj temi (ili ti je jednostavno dosta monotonog čitanja iz knjige i zaželiš da ti netko to k'o čovjeku objasni), Khan Academy postaje tvoj najbolji prijatelj. 

Ova aplikacija sadrži niz predavanja na bilo koju temu koju možeš zamisliti koja su snimili profesori ili stručnjaci. Ako ti nije jasno nakon čitanja zamornih definicija iz knjige ili tvojih kvazi-bilješki s predavanja, pokušaj s ovim.


QUIZLET

Sad kad si nešto naučio, to znanje valja i utvrditi, zar ne? Vjerojatno ne želiš gnjaviti mamu, baku ili cimera da ti postavlja pitanja iz kolegija koji poukšavaš savladati. E pa ni ne moraš jer živimo u 21.stoljeću i za to postoji aplikacija!

Koristeći''flashcards', ponavljanje gradiva bit će ti zanimljivije, a i lakše ćeš ustanoviti koja gradiva ti idu odlično,a na kojima trebaš dodatno poraditi. Quizlet ti nudi dvije opcije; prva je da koristiš ''pre-made'' set kartica, a druga je da sam napraviš svoje kartice. (Preporučam ti drugu opciju jer ćeš zasigurno zapamtiti veliku količinu gradiva tokom izrade kartica).



SLEEP CYCLE 

Spavanje do podneva za vrijeme ispitnih rokova nikako nije poželjno. Svaki dan navineš alarm rano ujutro, no uvijek ga prespavaš ili utišaš? Ne, ovo nije jedna od onih aplikacija koje od tebe zahtjevaju da riješiš neki kompleksni matematički zadatak kako bi se ugasio alarm.

Sleep cycle ipak je malo elegantnija opcija. Što radi? Ova aplikacija detektira u kojoj se fazi sna nalaziš (obično kad spavaš prođeš kroz 5 faza, od lagane preko čvrste pa sve do REM faze – ono di sanjaš) i pomoću takve analize budi te postepeno. Na taj način te probudi u 'najlaganijem' snu, upravo onda kada želiš.

 

ALLRECIPES 

Sad kad smo prošli učenje, samokontrolu i spavanje, vrijeme je da pokrijemo još jedan bitan faktor uspješnog učenja – hranu. Allrecipes kao što samo ime govori sadrži sve recepte, što god da ti se jede, aplikacija će ti pokazati kako da to pripremiš.

Posebnost ove aplikacije je „Dinner Spinner“. Utipkaš sastojke koje želiš koristiti u pripremanju obroka (one koje imaš u frižideru tako da ne moraš do dućana ;) ) i pozadinski algoritam pronađe sve recepte koji sadrže baš te sastojke, a recepte možeš i filtrirati prema vremenu pripreme.

Nadam se da će ti navedene aplikacije pomoći preživjeti u masakru zvanom ispitni rokovi, a ako ipak misliš da bi ti uz virtualnu pomoć dobro došla i realna, prijavi se na naše instrukcije.










Povezani postovi

Koronavirus vol.1- Made in China

SUPER ŠTREBER | 3 MIN ČITANJA

Kako započeti statističku analizu?

EFZG Tips & Tricks | 3 MIN ČITANJA

Ljetni semestar: Kada krenuti učiti?

Smart Study | 4 MIN ČITANJA



Komentari